De blev Årets digitala influencer och Årets eQualizer 2018

Under Considgalan, IT-bolaget Consids årliga gala som gick av stapeln i Blå hallen i Stadshuset den 24 november, delades utmärkelserna Årets digitala influencer och Årets eQualizer ut. Podcastprofilen och entreprenören Alexander Pärleros fick ta emot Årets digitala influencer och Isabella Löwengrips Nordic Tech House premierades som Årets eQualizer. De båda utmärkelserna syftar till att uppmärksamma föredömen inom digitalisering och jämställdhet.

ÅRETS DIGITALA INFLUENCER 2018

Årets digitala influencer initierades 2016 och har sedan dess stått med såväl nominerade som vinnare som på olika sätt drivit digitaliseringsfrågan framåt på ett föredömligt sätt och på detta vis verkar som digitala föredömen i Sverige idag. Tidigare vinnare är Sofie Lindblom, då innovationschef på Spotify och idag vd för innovationsbolaget ideation360, och Per Holknekt, entreprenör, föreläsare och livscoachDe nominerade till Årets digitala influencer 2018 var det digitala modehuset Ivyrevel, Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova och ledamot i regeringens digitaliseringsråd, Helena Samsioe, grundare och vd på GLOBHE Drones och Alexander Pärleros, entreprenör och grundare av Framgångspodden.

Årets digitala influencer 2018 blev Alexander Pärleros, med nomineringen:

”Med den digitala världens möjligheter i centrum och en ständig strävan om att med hjälp av dessa skapa sammanhang för många bidrar Årets digitala influencer 2018 till ett eftersträvansvärt digitalt klimat. Genom fokus på det mänskliga i vår allt mer digitala värld och förmågan att engagera har pristagaren skapat en plattform där digitaliseringens framsida visas i sin mest skimrande dager – detta genom att tack vare dess förutsättningar bidra med värdefull insiktsdelning till miljoner varje vecka. Årets digitala influencer 2018 är Alexander Pärleros.”

Årets digitala influencer 2018: Alexander Pärleros.

– Wow, först skulle jag vilja tacka för att jag får den stora äran att vara här ikväll, jag tycker det har varit helt fantastiskt. Man blir så otroligt inspirerad – här ska jag också vara om ett par år och sköta min egen gala. Jag vill rikta ett stort tack till Per Holknekt för det fina talet, det här är bland det finaste jag fått på länge. Ett ledord jag har är att för att få någonting du aldrig haft behöver du göra något som du aldrig någonsin gjort. Stort tack, berättar en lycklig Pärleros efter att ha mottagit utmärkelsen av Per Holknekt, Årets digitala influencer 2017.

 

  

ÅRETS EQUALIZER 2018

Årets eQualizer 2018 delas i år ut för första året, och syftar till att premiera en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan inom IT-branschen framåt under det senaste året och därmed fått spela en betydande roll när det kommer till en utveckling i rätt riktning i branschen framledes. De nominerade till Årets eQualizer 2018 var initiativtagarna till #teknisktfelAndrea Westling, Linda Rydén, Jessica Nettelblad, Sara Jonasson Ginters, Julia Ekholm, Linda Sandberg och Johanna Mannung, grundarna av Nordic Tech HouseIsabella Löwengrip, Linus Kaasik, Patrik Unevik, Viktor Lundqvist och Pingis Hadenius, YouTube-profilen Simone Giertz och Elsa Bernadotte, grundare av matsvinns-appen Karma.

Årets eQualizer 2018 blev Nordic Tech House, med nomineringen:

”Att hålla hårt i jämställdhetsfrågan, i kombination med att låta den digitala världens uppsidor stå i centrum, har för Årets eQualizer 2018 varit ett vinnande koncept. Årets pristagare har på ett föredömligt sätt visat på kraften i teamwork och att stort engagemang och stark vilja är grunden till en positiv utveckling. Med entreprenörskapet i allmänhet och jämställdhet i synnerhet som röd tråd genom verksamheten blir det allra mesta årets pristagare tar i till guld. Årets eQualizer 2018 är Nordic Tech House.”

Årets eQualizer 2018: Nordic Tech House. Fr.v.: Pingis Hadenius, Linus Kaasik, Isabella Löwengrip och Viktor Lundqvist.

– Vi är väldigt glada över detta pris och det är fantastiskt kul att vinna nu när jämställdheten står på sin spets. Jämställdhet handlar inte bara om män och kvinnor heller, jag är också otroligt stolt över att vi har en mångfald av språk och kultur i Nordic Tech House, berättar Pingis Hadenius, medgrundare till Nordic Tech House, efter att ha tagit emot priset tillsammans med kollegorna Isabella Löwengrip, Linus Kaasik, Viktor Lundqvist och Patrik Unevik.

Ta en titt på hur galakvällen såg ut nedan!

Considgalan

Considgalan