Vem blir Årets digitala influencer och Årets eQualizer 2018?

Det har äntligen blivit dags att presentera årets nominerade till de två priser som årligen delas ut på Considgalan, nämligen Årets Digitala Influencer och Årets eQualizer. Årets startfält av nominerade är otroligt starka och vi ser väldigt mycket fram emot att få premiera vinnarna av de båda utmärkelserna på Considgalan den 24 november.

ÅRETS DIGITALA INFLUENCER 2018

Årets digitala influencer initierades 2016 och har sedan dess stått med såväl nominerade som vinnare som på olika sätt drivit digitaliseringsfrågan framåt på ett föredömligt sätt och på detta vis verkar som digitala föredömen i Sverige idag. Tidigare vinnare är Sofie Lindblom, då innovationschef på Spotify och idag vd för innovationsbolaget ideation360, och Per Holknekt, entreprenör, föreläsare och livscoach. I år lanserar vi även Årets eQualizer, en utmärkelse med fokus på jämställdhetsarbete inom IT-sektorn. 

Här är de nominerade till Årets digitala influencer 2018!
 


IVYREVEL
De kallar sig själva för ett digitalt modehus, och har genom att på ett kreativt sätt ta vara på digitala trender och potential skapat den nya tidens digitala varumärke. Genom initiativ som Google-samarbetet med ”coded couture” visar de på techmöjligheterna som finns inom fashion-sfären. Teamet bakom Ivyrevel – Kenza Zouiten Subosic, Aleks Subosic, Gustav Springfeldt och Dejan Subosic – finner ständigt nya vägar för att nå ut i det digitala bruset och är i och med detta sanna digitala influencers.

DARJA ISAKSSON
Genom sin roll som generaldirektör för Vinnova, ledamot i regeringens digitaliseringsråd och inspiratör inom innovation och digitalisering spelar Darja en avgörande roll för dagens och morgondagens digitala Sverige. Genom att lyfta viktiga frågor kring hur vi med teknikens hjälp kan öka effektivitet genom automatisering och att på ett konkret sätt visa på de många möjligheter digitaliseringen serverar när det kommer till att utföra våra jobb mer effektivt och frigöra resurser på ett optimalt sätt är Darja en föredömlig och självklar digital influencer.

HELENA SAMSIOE
Genom sitt bolag GLOBHE Drones, som inte sällan refererats till som ”Uber för drönare”, revolutionerar Helena Samsioe techvärlden på ett uppseendeväckande och föredömligt sätt. På ett ytterst pionjärt vis agerar bolaget mellanhand mellan diverse hjälporganisationer och stora organ så som FN, och på så sätt är Helena genom GLOBHE med och lyfter digitaliseringens möjligheter och fördelar, räddar liv, inspirerar till digitalt entreprenörskap och visar på hur man kan använda tekniken på ett humant och samhällsfrämjande sätt.

ALEXANDER PÄRLEROS 
På ett innovativt sätt och i det digitala formatet når Alexander Pärleros ut till miljontals människor varje månad. I inspirerande samtal med välkända profiler lyfter han upp en av de mest vitala aspekterna i digitaliseringen – människan. Med hjälp av livshistorier, insikter och värdefulla tips förmedlar han inspiration i ett av nutidens främsta digitala format och hjälper människor utveckla en självkännedom och sund balans i ett hektiskt, digitalt samhälle.

 

ÅRETS EQUALIZER 2018

Årets eQualizer 2018 delas i år ut för första året, och syftar till att premiera en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan inom IT-branschen framåt under det senaste året och därmed fått spela en betydande roll när det kommer till en utveckling i rätt riktning i branschen framledes. 

Här är de nominerade till Årets eQualizer 2018!

De nominerade till Årets eQualizer

#TEKNISKTFEL
#metoo-uppropet som tog fart under hösten 2017 ledde upp till flera systerinitiativ med samma grundsyfte, däribland #teknisktfel – uppropet inom ramarna för vilket kvinnor från IT-branschen fick möjlighet att lyfta historier av kränkningar, trakasserier och sexism som de upplevt inom branschen. Detta arbete med att skapa medvetenhet om oacceptabla förhållanden har på otaliga vis påverkat branschen i en önskvärd human, hållbar och jämställd riktning. Initiativtagarna till hashtaggen Andrea Westling, Linda Rydén, Jessica Nettelblad, Sara Jonasson Ginters, Julia Ekholm, Linda Sandberg och Johanna Mannung är därmed nominerade till Årets eQualizer. 

NORDIC TECH HOUSE
Genom techstartupfabriken Nordic Tech House öppnar grundarna Isabella Löwengrip, Linus Kaasik, Patrik Unevik, Viktor Lundqvist och Pingis Hadenius upp en oändlig rad möjligheter för digitala och tech-fokuserade entreprenörer. Genom ett starkt varumärke och att ständigt bryta normer lyfter teamet upp det spännande och eftersträvansvärda i en yrkesbana inom tech och banar genom sina investeringar väg för kvinnor att utveckla sitt intresse för tekniken och det digitala och är på så sätt en förebild när det kommer till att främja en utveckling mot en mer jämställd tech-värld.

SIMONE GIERTZ
Med sin kompetens inom programmering och teknisk fysik i ryggsäcken har Simone Giertz byggt en internationell succémaskin i sin YouTube-kanal. Genom sin profil som ”The Queen of Shitty Robots” inspirerar hon dagligen sina näst intill 1,5 miljoner prenumeranter i spännande, innovativa kreationer. Simone är genom sitt sätt att verka inom det digitala en stor förebild som främjar en utveckling av tech-branschen i rätt riktning. 

ELSA BERNADOTTE
Elsa Bernadotte har genom sitt entreprenörskap och arbetet bakom matsvinns-appen Karma omfamnat den digitala världens möjligheter på ett föredömligt sätt för att göra skillnad i en allt mer klimathotad värld. Genom sitt arbete banar hon väg för och inspirerar andra digitala entreprenörer att kliva in genom de många dörrar som digitaliseringen öppnat, och därigenom göra verklig skillnad. Elsa är genom sitt sätt att verka inom tech ett föredöme i att våga bryta traditionella normer och att våga utvecklas inom ramarna för techstartups. 

 

Priserna delas ut den 24 november i Blå hallen, under den årliga Considgalan. 

Considgalan

Considgalan