Consid Youth Education

Consid Youth Education är ett initiativ inom ramarna för vilket vi arbetar för att främja ett ökat teknikintresse bland unga och vill uppmuntra dem till att välja en yrkesbana inom tech i framtiden. Vi anordnar events med Consid Youth Education över hela landet med fokus på att låta unga lära sig mer om programmering och vad det innebär att ha ett yrke med fokus på tekniken.

Det hela började med att vi utlyste en tävling där en skolklass i Göteborg vann en heldags programmeringsutbildning med oss. Ta del av den YouTube-serie som skapats till följd av detta. Idag har Consid Youth Education vuxit till ett omfattande arbete där vi genom events och initiativ över hela landet fortsätter inspirera barn och unga till en framtid inom techbranschen. 

Vi har instiftat temadagen Bring Your Child to Work Day som är ett initiativ för att skapa förståelse och balans i livet, familjemedlemmar emellan. Vi följer med våra barn till förskola och skola för att se vad de gör, titta på deras senaste skolprojekt och se vilken miljö de rör sig i. Så vi tänkte - borde det inte vara lika självklart att barnen följer med oss för att se vart vi håller hus oss om dagarna? För oss på Consid, som rör oss i en bransch där det råder en enorm kompetensbrist, ser vi även den här dagen som ett ypperligt tillfälle att låta barnen bekanta sig med IT och teknik för att bana väg för framtidens IT-stjärnor. 

Som en del av Bring Your Child to Work Day anordnar vi årligen Minecraft Day, där våra anställda får chans att bjuda med sina barn och deras vänner till våra kontor runtom i landet, där barnen får lära sig att bygga sin egen webbsajt samt spela Minecraft Day på en gemensam server våra olika kontor emellan. Minecraft Day samlade under 2018 över 100 barn till Minecraft Day. 

Vidare fortsätter vi att skapa intresse bland barn och unga genom att årligen utlysa tävlingen (G)kod jul, där vinsten fortsatt är en programmeringsutbilning likt den som allting startade med för några år sedan. 

Vet du någon skolklass som vill delta i Consid Youth Education? Tveka inte att höra av dig till...

Bild på Beatrice Carpvik

Beatrice Carpvik

Varumärkesansvarig
Bild på Mirjam Lewin

Mirjam Lewin

Marknadskoordinator