Consid Youth Education

Det började som så ofta med en idé. Men till skillnad från många andra så gjorde vi verklighet av den. Vi vill ta skolsverige med storm. Det var därför vi utlyste en tävling där svenska skolklasser fick ansöka om att få en programmeringsutbildning av oss - och nu har skapat en Youtube-serie till följd av den programmeringsutbildning som vi höll för den vinnande klassen, klass 6A på Böskolan i Göteborg. Nu lanserar vi serien, som släpps i fyra delar och syftar till att inspirera skolsverige och fungera som en dörröppnare till att de ska vilja lära sig mer om programmering. Enjoy!

Den 23 augusti förra året presenterade utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) och näringsminister Mikael Damberg (S) i en debattartikel med rubriken ”Vårt löfte till barnen – mer teknik i skolan” att regeringen lagt fram ett förslag på en stadieindelad timplan där teknikämnet lyfts och där det avsetts egen garanterad undervisningstid för teknikämnet om minst 200 timmar i grundskolan. En fråga som uppenbarligen fortsatt tagit upp utbildningsministerns uppmärksamhet och tid, då nya besked om hur regeringen ska digitalisera skolan genom att införa programmering i läroplanen från första klass nyligen kom.

Vi har länge vurmat för just denna fråga, och lanserade innan årsskiftet en kampanj där svenska skolor kunde nominera sina klasser till att vinna en programmeringsutbildning, och 50 000 kronor till en klassresa, från oss. De lyckliga vinnarna blev klass 6A på Böskolan i Göteborg, som i början på mars månad 2017 fick en heldag med ett urval av våra konsulter som lärde dem allt ifrån hur man bygger en app till hur en dator är uppbyggd, hur en robot fungerar och hur man hackar en hemsida.

– Det faktum att det förutspås saknas 100 000 ingenjörer och yrkesutbildade inom teknik i Sverige 2030 gör att vi måste agera. Programmeringsdagen på Böskolan, som syftade till att få upp barnens intresse för tekniken, var vårt första steg i att göra något på riktigt för att bidra till att utvecklingen går i rätt riktning. Vi måste börja uppmärksamma dem på det spännande med programmering redan i ung ålder för att det ska finnas på deras radar när de väl börjar närma sig att välja yrkesbana, menar vår vd, Peter Hellgren.

Ta del av Consid Youth Education - Youtube-serien som vi skapat till följd av programmeringsutbildningen på Böskolan, med syfte att inspirera skolsverige och fungera som en dörröppnare till att de ska vilja lära sig mer om programmering. Här släpper vi ett avsnitt i veckan från och med den 17 maj.

Hur bygger man en app?

Recap // Böskolan

Hands on

 

Hur hackar man en hemsida?

Recap // Böskolan

Hands on

 

Hur funkar en robot?

Recap // Böskolan

Hands on

Hur är en dator uppbyggd?

Recap // Böskolan

Hands on

Bild på Beatrice Carpvik

Beatrice Carpvik

Varumärkesansvarig
0769-43 02 27
beatrice.carpvik@consid.se