Mattips för utvecklare med Frederik Zäll

Trött på fördomen om att en utvecklare är någon som har en Jolt Cola i ena handen och datormusen i den andra? Vi också. Dessutom kryllar Consid av duktiga kockar med ett gediget intresse för mat –något som vi verkligen vill uppmuntra. Därför lanserar vi nu en Youtube-serie i tio delar där artisten, TV-kocken och grundaren av Svinninge Ölkompani, Frederik Zäll, tagit fram exklusiva tips på hälsosam, enkel, smidig och framför allt vansinnigt god och matlådevänlig mat – perfekt anpassat för våra medarbetare och säkert en och annan ytterligare utvecklare där ute. Vi ger er: mattips för utvecklare med Frederik Zäll!

– Med min stora passion för högkvalitativa råvaror och glädjande matlagning så ser jag det som en stor ära och lycka att få dela med mig av min värld och förhoppningsvis inspirera medmänniskor till mer livsnjutning och ett än mer välsmakande liv. All mat blir godare om man lagar den själv, från grunden. Det behöver inte ta lång tid, även om det gärna får göra det eftersom det är så grymt trevligt! I serien har jag försökt lägga fokus på så lite matspill som möjligt och smart utnyttjande av råvarorna. Det bidrar till en bättre miljö, både där ute i världen och i plånboken! Dessutom känns det bra i samvetet att vara smart med sin mat.

Så säger Frederik själv om sin inställning till matlagning – en inställning som ligger till grund för att denna serie blivit verklighet. Vi håller nämligen med honom till fullo. Ta del av samtliga avsnitt i vår serie ”Mattips för utvecklare med Frederik Zäll” här!

Avsnitt 1 // Helgrillad kyckling med grekisk sallad och tzatsiki

 

Avsnitt 2 // Pulled chicken wrap

 

Avsnitt 3 // Tofubiffar med matvetesallad

Avsnitt 4 // Sallad Nisçoise

 

 

Avsnitt 5 // The New York Reuben

 

Avsnitt 6 // Helstekt rostbiff med färskpotatissallad

 

 

Avsnitt 7 // Helstekt rostbiff på macka

Avsnitt 8 // Vegetarisk minestronesoppa

 

Avsnitt 9 // Hawaiiansk Pokébowl

 

Avsnitt 10 // Brunswick Stew (Get Yourself a usband Stew)