Consid Tech Hints med Erik

Spring Initialzr, en app för meditation och mindfulness och closed loop-system för insulintillförsel. Vår Uppsala-kollega, Erik, bjuder på briljanta programmerings- och apptips och framtidsspanar kring framtidens AI-lösningar för diabetiker. En minst sagt spännande upplaga av #considtechhints. Enjoy!

23 januari 2019

Hej Erik! Du jobbar som utvecklare på Consid Uppsala. Vi har tre snabba frågor till dig. 
 
Vad är ditt hetaste programmeringstips?
Just nu måste det nog vara Spring Initializr! Ett open source-verktyg för att snabbt och enkelt skapa nya Spring-projekt med valfria dependencies, med antingen Maven eller Gradle som byggverktyg. Återfinns på start.spring.io/!
I övrigt vill jag också slå ett slag för mer parprogrammering ute på arbetsplatserna. Passar kanske inte alltid, men det kan vara ett ovärderligt verktyg sett till effektiv problemlösning och något som värdesätts väldigt högt: Clean Code!
Vilken är din favoritapp just nu och varför?
Här får jag nog pusha lite för Headspace som erbjuder guidad meditation och mindfulness. Väldigt fascinerande vad 5-10 minuter om dagen kan göra för att förbättra åtminstone känslan av effektivitet och stresstålighet!
Vad är det bästa som händer i techvärlden just nu enligt dig?
Svårt att välja, men det får nog bli utvecklingen av s.k closed loop-system för insulintillförsel hos människor med diabetes. Autonoma bilar känner kanske de flesta till, men hur många har hört talas om autonoma insulinpumpar? Ännu en briljant applicering av AI och smarta algoritmer.
Vilka är dina bästa #considtechhints?
Dela blogpost på