Consid Tech Hints med Mathias

Ta del av nya, heta Tech Hints, som denna gång levereras av ingen mindre än vår kollega Mathias. Enjoy!

14 juni 2017


Vad är ditt hetaste programmeringstips?
Att aldrig sluta att utveckla, utvecklas och utveckla andra. En lösning kan alltid bli bättre antingen med ny teknik eller nya metoder eller att genom använda kunskap om systemet du arbetar i/med på ett nytt eller annorlunda sätt. Du ska tänka ”Nu har jag löst uppgiften så här och jag vet det här, kan jag lösa uppgiften så där istället?”, oftast så kan man det och då har du lärt dig något nytt. Sen berättar du för dina kollegor vad du gjort, så har du utvecklat andra.

Vilken är din favoritapp just nu och varför?
Eftersom jag i år har börjat att spela amerikansk fotboll i Jönköping Spartans är min favoritapp Hudl. Det är en app där vi kan se vår playbook, dvs spelstrategier, etc. Våra coacher kan också lägga upp filmer från scoutningar av motståndarlag och våra egna matcher och via Hudl lägga in kommentarer, bokmärken etc så att vi ser vad vi gjort bra och dåligt eller hur våra motståndare spelar.

Vad är det bästa som händer i tech världen just nu enligt dig?
Det bästa är den explosion av saker som kommit på riktigt nu. Saker som det har pratats om i över 30 år, men nu kommer produkterna som verkligen tar det ut till slutkonsumenten. Exempel på detta VR, AR, AI, machine learning etc. Dessa har tidigare varit mer för forskare och avancerade användare, men nu har de kommit för den stora massan i form av billigare och mer lättillgänglig hårdvara och molntjänster. Dessa kommer att ge nya intressanta möjligheter inom områden där IT inte varit en stor del av vardagen.

Vad är dina bästa #considtechhints?

Dela blogpost på