PODD: UTVECKLA #15 – Design Sprint

2019 års julspecial är här och det är inte vilket avsnitt som helst! Özlem Davidsson, IT-konsult på Consid, gästar nämligen poddens 15:e avsnitt för att berätta mer om Design Sprint! Trevlig lyssning!

23 december 2019

Lyssna på UTVECKLA i din poddspelare

   

UTVECKLA #15: Design Sprint med Özlem Davidsson

 

Höjdpunkter från avsnittet

[00:25] - Välkomna kära lyssnare till podden!  

[01:40] - Vi hälsar Özlem Davidsson välkommen. Özlem jobbar som KRAV-analytiker på Consid och har, utöver sitt intresse för KRAV, en stor passion för dagens ämne: Design sprint.  

[08:10] - Vad är en Design Sprint? En Design Sprint är en strategi-plan som varar under 5 dagar. Under dessa dagar ska man gå igenom 5 olika steg för att uppnå bästa möjliga resultat på sitt projekt. 

[11:20] - Dag 1 - Understand: Vi går igenom första steget i Design Sprint-processen. Här handlar det om att förstå och definiera sin idé och att ställa upp olika frågor mot varandra för att se om sitt mål är realistiskt och möjligt att nå.

[26:45] - Dag 2 - Diverge/Scetch: På andra dagen i processen ska man skissa i fyra olika steg. Här ska man utmana sin hjärna att tänka kring sin idé på olika sätt för att kunna uppnå bästa möjliga lösning. Här får också olika människor rösta på olika idéer.

[38:00] -Dag 3 - Converge/Storyboard: Den idé som nu fått flest röster kan nu kombineras med andra idéer för att göra den ännu mer hållbar och innovativ. 

[41:40] - Dag 4 - Prototype: Nu ska en prototyp byggas. Detta kan göras i valfri skala och med valfritt material. 

[46:35] - Dag 5 - Test: Nu ska prototypen testas. Här ska man intervjua och låta testpersoner prova idéen. Bäst är det om testet dokumenteras på ett eller annat sätt. Sedan sker en gruppering av de dokumenterade anteckningarna för att kunna identifiera mönster och dra slutsatser av vad som funkar och vad som inte funkar. 

[52:35] - Nu är sprinten slut. Nu har idén tagits fram och blivit testad. Om idén fortfarande känns bra så kan ett nytt projekt initieras i större skala för att en produkt eller tjänst ska kunna utvecklas. 

[54:25] - Här pratar vi vidare om Design sprint-processen. Vilka ska delta? Vilka ska inte delta? Vad är en Design Sprint bra för? Özlem förklarar utmaningar och möjligheter med processen. 

[1:04:10] - Hur går man tillväga för att lära sig mer om Design Sprint?

ÖZLEMS länktips

Dela blogpost på
Bild på Joakim Andersson

Joakim Andersson

Content Manager