Världens viktigaste hackathon – The Considition 2019

För en liten tid sedan var det dags för den tredje upplagan av The Considition. I år anordnades tävlingen tillsammans med den svenska drönarstartupen GLOBHE DRONES som genom sin teknik utvecklat nya sätt att hjälpa till i Afrikas mest utsatta områden. Uppgiften var att utveckla en AI-baserad algoritm som automatiskt läser av objekt såsom vatten, hus och vägar i drönarbilder. Priset? En resa till Rwanda för möjligheten att testa sin lösning på riktigt. 170 tävlande från över 30 länder och sex världsdelar representerades av programmeringsproffs, nyexaminerade programmerare och utvecklare men även av personer som lärt sig programmera på sin fritid. Tävlingen, ja den livesändes från huvudkontoret i Jönköping. Ta en titt på hur det såg ut här nedan!

7 november 2019

Simon Zachrisson och Tobias Dahlgren, Consids eminenta hosts för kvällen, höll i livesändningen - och det med bravur! Intervjuer med personer på plats och samtal med kollegor från andra kontor varvades med att kika på hur det gick för de tävlande.

På huvudkontoret var det stor uppslutning. Spel, snacks, vår brandade Considition-energidryck och pizza stod på schemat, och OM det blev lyckat! Här kunde kollegor även testa att flyga drönare i en simulator – inte lika lätt som man kan tro, men ack så kul!

Pizzahäng var helt klart ett vinnande koncept!

Vår första gäst för kvällen var ingen mindre än Helena Samsioe, grundare av GLOBHE DRONES. Hon berättade om hur GLOBHE växt fram och om det arbete de gjort med bland annat FN. Dessutom berättade hon mer om priset till Rwanda.

Under kvällens livesändning intervjuades även webbutvecklaren Johan Albertsson, medgrundare av rek.ai och Roy Eriksson, PIM-expert på Consid och inRiver Champion.

Många av våra anställda tävlade och kontoren runt om i Sverige fylldes snabbt av både tävlande och åskådare. God mat och dryck blandades med stort fokus och bänkande framför livesändningen från Jönköping. Hela Consid var sammankopplat!

Fokus, fokus!

Vår lysande projektledare och tekniker Joakim Andersson. Utan honom hade The Considition inte blivit en sådan succé!

Ja, kvällen bjöd verkligen på gott sällskap med både bekanta och nya ansikten – så kul!

Även våra anställdas barn och bekanta anslöt sig.

Mot slutet av kvällen var spänningen olidlig – vem skulle egentligen ta hem resan till Rwanda?

Vinsten tog ”Team Fernet Ultimatum” från Cambridge, Storbritannien hem som slutade på en totalpoäng om 11649poäng! Med en poäng på 10345 slutade ChIQas från Malmö på en andraplats, följt av DroneGene från Malmö med sina 10103 poäng.

Tusen tack till alla som deltog!

Läs mer om tävlingen här.

Dela blogpost på

Hedvig Hägglöf

Kommunikatör