Digitala influencer-podden avsnitt 25: Karl Eklöf, SiteVision

I det 25:e avsnittet av Digitala influencer-podden samtalar Consids vd Peter Hellgren och Karl Eklöf, innovationschef och medgrundare av SiteVision, bland annat om framtiden för CMS-lösningar, hur resan från anställd till att starta eget gick till och hur det är att driva innovationsdelen på ett av landets främsta CMS-företag.

15 augusti 2019

        

Karl Eklöf är innovationschefen som var med och grundade SiteVision för drygt 18 år sedan. Han har en bakgrund som mjukvaruutvecklare, där han fick upp ögonen för CMS-lösningar (Content Management System) och hur framtidens webbpubliceringsverktyg kunde komma att se ut. Ur detta föddes SiteVision som idag tillhandahåller webbplatser och intranät för bland annat 60 % av Sveriges kommuner.

I mötet med Karl diskuteras bland annat hur framtidens CMS-lösningar kan komma att se ut framöver, vad man som privat och offentlig organisation ska tänka på vid valet av CMS och hur man optimerar sin webb och intranät. Han delar även med sig av hur resan sett ut från rollen som mjukvaruutvecklare till att grunda SiteVision där han idag driver på innovationen och ser till att bolaget fortsätter att utvecklas. Han bjuder även på lite innovations- och entreprenörstips. Trevlig lyssning!

Läs mer om podden och dess syfte.

Dela blogpost på
Bild på Joakim Andersson

Joakim Andersson

Content Manager
Bild på Peter Hellgren

Peter Hellgren

VD Consid AB