IT-bolag lanserar podcast för utvecklare

Consid, ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring, lanserar idag podcasten UTVECKLA. Podcasten syftar till att lyfta för branschen spännande och aktuella ämnen och riktar sig mot utvecklare. Avsnitten släpps på månadsbasis och det finns i nuläget fyra avsnitt av podcasten att ta del av där poddar finns.

19 december 2018

IT-konsultbolaget Consid, som sedan tidigare lanserat podcasten Digitala Influencer-podden, vilken ställer digitaliseringen och dess utmaningar i rampljuset, lanserar nu ytterligare en podcast. Podcasten, med namnet UTVECKLA, tar upp relevanta ämnen för utvecklare där två av företagets egna konsulter, Simon Zachrisson och Tobias Dahlgren, agerar programledare. I podcasten diskuteras ämnen relevanta och aktuella för branschen och utveckling tillsammans med en gäst som är kunnig på området. Beatrice Carpvik, varumärkesansvarig på Consid, berättar mer kring beslutet att lansera ytterligare en podcast: 

– Vi har sett att podcastformatet uppskattas alltmer och att den målgrupp vi vill nå konsumerar mycket information i just denna form. Att lansera ytterligare en podcast, med stort fokus på utveckling och programmering, var för oss självklart när idén kom på tal. För oss är det otroligt viktigt att bidra till en positiv utveckling i branschen, och vi tror att en podcast med detta fokus kommer spela en viktig roll när det kommer till inspiration och kompetensutveckling, samtidigt som vi kan bjuda på lite underhållning i ett tilltalande format, menar Carpvik. 

Zachrisson och Dahlgren, programledare för podcasten UTVECKLA, berättar vidare kring podcastens upplägg:

– Vi har såhär långt spelat in och släppt fyra avsnitt, där vi berört AI (Artificiell Intelligens), JavaScript-biblioteket React, projektledningsverktygen Jira och Confluence samt spelutveckling. I det sistnämna avsnittet intervjuade vi David Mullich, en välrenommerad speldesigner som ligger bakom succétitlar som bland annat Heroes of Might and Magic, som vi fick möjligheten att träffa på LA Film School i Los Angeles, den skola där han tidigare undervisat i speldesign. Vill man lära sig mer om spelutveckling, hur sådana projekt går till och hur man kommer igång med det passar senaste avsnittet med David perfekt. Vi ser nu fram emot en spännande vår med fler avsnitt som ska inspirera och utveckla våra lyssnare med, vad vi hoppas, underhållande och kompetensutvecklande innehåll.

Podcasten produceras helt och hållet av Consid, vars anställda står för allt från jingel- och ljudproduktion till klippning och framtagande av grafik. Avsnitten lanseras på månadsbasis där för branschen relevanta ämnen lyfts och diskuteras med inbjudna gäster.

Ta del av avsnitten och prenumerera på UTVECKLA där poddar finns – exempelvis i Acast, Apple Podcaster och i Google Podcasts.

Dela blogpost på
Bild på Joakim Andersson

Joakim Andersson

Marknadskoordinator
Bild på Beatrice Carpvik

Beatrice Carpvik

Varumärkesansvarig