IT-bolag UTVECKLA(R) IT-intresse i ny podcast

Consid har sedan starten varit engagerade i utbildningsfrågan och vill ständigt bidra till en positiv utveckling för Sverige som ett land i digitaliseringens framkant. Nu vill företaget med sin nya podcast UTVECKLA utbilda it-intresserade i alla åldrar inom utveckling och it-branschen. I dagsläget finns fem avsnitt av podcasten, av vilken det på månadsbasis släpps nya avsnitt.

22 januari 2019

Den snabbväxande it-konsulten Consid har länge brunnit för utbildningsfrågan och att öka it- och teknikintresset hos unga. Exempel på detta är återkommande programmeringsutbildningar för grundskoleelever, vilka bland annat mynnat ut i en YouTube-serie med utvecklingstips, och initiativet Bring Your Child to Work Day – en dag där anställda uppmuntras att ta med barn till jobbet för att lära sig mer om it och programmering. 

Nu vill man även rikta sig mot en något äldre målgrupp och därmed möta deras mediekonsumtion med kunskapsinflödet för att bidra till en bättre förståelse av utmaningar och möjligheter i branschen idag. Beatrice Carpvik, varumärkesansvarig på Consid, berättar vidare kring den fortsatta satsningen i nya format: 

– För att Sverige på sikt ska kunna konkurrera som it-land är det viktigt att rätt förutsättningar för kompetensutveckling ges till alla åldrar. Vi ser exempelvis att 71% av svenskarna i åldern 16-25 år lyssnar på formatet podcast i Sverige idag. Denna siffra var för bara tre år sedan 43%, vilket tyder på att mediavanor förändras snabbt i dagens digitala samhälle, varför det för oss blir av hög prioritet att hitta nya relevanta kanaler att nå ut via. Vi är övertygade om att vi genom podcasten UTVECKLA kommer få it-intresserade i alla åldrar att lära sig ännu mer om ämnen som de är intresserade av i ett format som lockar till såväl inspiration som till skratt skratt, menar Carpvik.

Podcasten UTVECKLA, som i nuläget återfinns i fem utbildande avsitt, behandlar ämnen som till exempel arbetssätt inom it, projektledningsverktyg, programmeringsspråk och andra ämnen som är bra att ha koll på i branschen. 

Till senaste avsnittet av podcasten UTVECKLA som handlar om arbetsflödet Gitflow.

Dela pressreleasen på
Bild på Beatrice Carpvik

Beatrice Carpvik

Varumärkesansvarig
Bild på Joakim Andersson

Joakim Andersson

Marknadskoordinator