Nu blir det lättare än någonsin att söka Sveriges kriminalstatistik

IT-jätten Consid vann Brottsförebyggande rådets stora webbupphandling och kommer som ensam leverantör bistå myndigheten med utveckling, förvaltning och webbkommunikation för bra.se. Syftet är att underlätta för Sveriges rättsväsende att söka underlag för kriminalpolitiska åtgärder.

29 januari 2018

Under hösten utlyste myndigheten en upphandling som gällde konsulttjänster inom webbkommunikation, utveckling och förvaltning. IT-konsultbolaget Consid vann avtalet och kommer som ensam leverantör svara på förfrågningar inom utveckling och förbättring av Brottsförebyggande rådets webbplatser, visualisering av statistik, samt annan digital kommunikation på myndighetens olika plattformar.

– Brottsförebyggande rådet är en spännande kund som vi är mycket glada över att få samarbeta med. Vår kompetens inom digital kommunikation och användarupplevelse har växt sig stark och att vi idag kan leverera några av Sveriges främsta digitala strateger är jag mycket stolt över. Nu ser vi fram emot att lyfta myndighetens webbplatser till en ny nivå, säger Consids vd, Peter Hellgren. 

Brottsförebyggande rådet (Brå) är ett centrum för forskning och utveckling inom rättsväsendet och ansvarar för Sveriges kriminalstatistik. Myndighetens huvudsyfte är att bistå regering, riksdag och andra myndigheter inom rättsväsendet i dess kunskaps- och metodutveckling för kriminalpolitiska åtgärder. Andra intressenter för myndighetens kriminalstatistik är även studenter och media.

– Vi ser fram emot ett nära samarbete med Consid där vi drar nytta av varandras kompetenser, säger Karl Peterson, webbstrateg på Brå. 

Under avtalets första år kommer Consid utveckla statistikvisualiseringar och tillgängliggöra Brås statistik, utvärdera och implementera ny sökfunktionalitet på Bra.se, samt Brås intranät. Konsultbolaget kommer även vara delaktiga i implementationen av Brås digitala kommunikationsstrategi i syfte att på ett effektivare sätt kommunicera med Brås målgrupper.

Avtalet gäller för två år med möjlighet till två års förlängning.

Vill du veta mer om vårt erbjudande inom Interactive?

Dela pressreleasen på
Bild på Peter Hellgren

Peter Hellgren

VD Consid AB