Ramavtalssuccé för den snabbväxande IT-konsulten

IT-konsultbolaget Consid har under senaste tiden lyckats ta hem flertalet ramavtal med statliga myndigheter. I det senaste har man bland annat ingått ramavtal gällande avrop av IT-konsulttjänster med Finansinspektionen och Folkhälsomyndigheten. "Att få möjligheten att jobba med så pass stora och spännande myndigheter och projekt är extra roligt", menar Peter Hellgren, vd på Consid.

30 augusti 2018

IT-konsultbolaget Consid fortsätter att växa, en bidragande orsak till detta är att man ingått ramavtal med flera offentliga aktörer senaste tiden. Företaget har nyligen vunnit upphandlingar och därmed ingått ramavtal med bland andra Finansinspektionen och Folkhälsomyndigheten. Peter Hellgren, vd och grundare på Consid, förklarar: 

- Vi är mycket glada och stolta över möjligheterna vi fått i att bistå dessa myndigheter med vår kompetens för att tillsammans utveckla dess verksamheter vidare. Vad gäller Finansinspektionen har vi sedan tidigare ett avtal, men ser fram emot att fördjupa vårt samarbete ytterligare - nu även inom områdena utveckling och förvaltning samt ledning och styrning. Ramavtalet sträcker sig initialt över ett år, med möjlighet till totalt tre års förlängning. 

Gällande upphandlingen med Folkhälsomyndigheten vann Consid avtal inom tre områden. Hellgren berättar vidare:

- Avtalet med Folkhälsomyndigheten omfattar främst avrop inom tre områden; systemutveckling och förvaltning, ledning och styrning, samt strategi, verksamhetsutveckling och omvärldsbevakning. Av 49 inkomna anbud var det tio leverantörer per område som fick avtal. Ramavtalet sträcker sig initialt över en tvåårsperiod med möjlighet till ytterligare två års förlängning. 

Enligt Hellgren är uppdragen för offentliga myndigheter en viktig byggsten i företagets strategi och något man satsat på sedan starten: 

- Vår allra första kund, i samband med grundandet 2000, var en offentlig aktör och vi har sedan dess kontinuerligt försökt hålla en bredd på våra samarbeten. Att vi lyckas hålla en jämn mix mellan uppdrag åt såväl privata- som offentliga aktörer har gjort att vi lyckats hitta en balans och variation som skapar en bredd av erfarenheter och kompetens. Att få möjlighet att jobba med så pass stora och spännande myndigheter och projekt är extra roligt.

Dela pressreleasen på
Bild på Peter Hellgren

Peter Hellgren

VD Consid AB