Anmäl dig till The Considition – Sveriges viktigaste e-sportshackathon som tar dig till Dubai!

Nu släpper vi platserna till Sveriges viktigaste hackathon – en banbrytande e-sportsupplevelse där du ställs inför att programmera en egen AI som utifrån ett givet gamestate och uppsatta regler på egen hand planerar och genomför en rutt som tar dig från Stockholm till Dubai. Den 8 november hackar vi hela kvällen – och den 30 november drar vi till Dubai med de topp tre vinnande lagen. Där kommer de få avnjuta bästa tänkbara resan partners in hacking and crime emellan – och ha sin i särklass häftigaste arbetsdag hittills, i ett pop up-kontor mitt ute i öknen i sann work remotely-anda. Anmäl ditt lag nu och häng med på en weekend du sent ska glömma!

Redo för att delta i en hackathonupplevelse utöver det vanliga – det allra senaste inom e-sport? I så fall är The Considition, Sveriges viktigaste e-sportshackathon, något för dig. Du spelar inte själv, utan programmerar AI som spelar åt dig, med målet att ta dig hela vägen till Dubai. Vänner och bekanta kommer kunna följa dig online under hackathonet, precis som du kan följa dina motståndare.  

HUR? 

Hackathonet äger rum den 8 november och går ut på att programmera en AI som utifrån ett givet gamestate, samt ett antal regler på egen hand planerar och genomför en rutt som tar sig från Stockholm till Dubai. Ett gamestate symboliseras av en realistisk karta uppdelad i ett rutnät. Det gäller att ta sig från start till mål:   

  • Så snabbt som möjligt
  • Med så låg miljöpåverkan som möjligt.
  • Via olika transportmedel (cykel, bil, buss, tåg, båt, flyg)
  • Genom olika städer eller objekt som ger poäng

I mål vinner den som har mest poäng, där samtliga ovan aspekter i relation till varandra ger eller drar ifrån poäng - tid vs miljöutsläpp i kombination med omvägar för att samla extra poäng. Ett  gamestate är dessutom en statisk karta där alla detaljer/poäng/transportmöjligheter slumpas varje gång man genererar ett nytt. 

Kommunikation med servern sker via rest, och för att det ska gå snabbt att komma igång kommer vi bistå med ett starter-kit i fyra vanliga programmeringsspråk (Java, C#, Python, Javascript), som består av en rest-klient och en parser. Det kommer även gå att skriva helt egna klienter om man vill använda andra språk. Authentisering på servern sker via en API-nyckel som är unik för varje team och som man får tillgång till vid anmälan.   

VAR? 

Du kan delta i hackathonet vart ifrån som helst – det enda du behöver göra är att signa upp ett team här.

Vi kommer också anordna hackathon-häng på ett antal av våra kontor runtom i landet, dit vi bjuder utvalda deltagare som får sitta på våra kontor och hacka med oss. Hör av dig till oss på theconsidition@consid.se för att lämna en intresseanmälan för detta.

NÄR? 

Onsdagen den 8 november kl 17.30. 

ANMÄLAN? 

Anmäl dig och ditt lag (2 personer/lag) här. När du anmält dig får du tillgång till spelregler och information som du behöver inför tävlingen. Du kommer i samband med detta få en API-nyckel som ger dig tillgång till själva hackathonet. 

Hackathonet 

Tävlingsregler och API-dokumentation släpps 17.30 den 8 november.

Du kommer åt hackathonsajten här.

API:et öppnat 18.00, då startar hackathonet.

Kl 21.00 stoppas samtliga omgångar och 21.15 släpps the final game. Finalrundan baseras på en sista spelplan som är likadan för samtliga lag. Kl 21.30 utses 10 finalister vars lösningar är topp 10 på the final gamestate.

21.45 ser finalisterna sin programmerade AI tävla om att bli ett av tre lag som vinner och får följa med till Dubai i verkliga livet. 22.00 utses vinnarna med hänsyn till den mest optimala resan gjord av lagets AI. 

Är du redo för en banbrytande e-sportsupplevelse och en resa du sent ska glömma? 

Anmäl dig och din partner här!

 

Läs 5 snabba om tävlingen här! Där Fredrik Ek, medgrundare och utvecklare av the Considition, berättar mer om bakgrunden till tävlingen och vad man ska tänka på inför den.

The CONDITION crew

0733-14 65 34
theconsidition@consid.se