Idrottens utbildningsplattform (IUP)

En ny digital utbildningsplattform för att kunna utbilda ledare och hitta ny kompetens är vad som väntar i vårt senaste projekt tillsammans med tre idrottsförbund. Läs om hur vi gick tillväga och hur resultatet blev!

 

UTMANINGEN  

När vi fick i uppdrag att tillsammans med Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (Svemo)Svenska Amerikansk Fotbollförbundet (SAFF) och Svenska Basketbollförbundet (SBBF) sätta en struktur och inte minst ett system för att stödja och förbättra de kurser och utbildningar som de tillhandahåller stod vi inför en mycket intressant utmaning. Genom att skapa ett digitalt verktyg och en plattform där man långsiktigt kan bygga upp och förbättra en ny digital utbildningsstruktur kan idrottsförbunden nå målet.  

LÖSNINGEN 

För att göra plattformen dynamisk men lättarbetad har utbildningarna byggts upp modulärt och för enkel sökbarhet är utbildningarna indelade i ”målgrupp” och ”kompetenser”. Medlemmarna kan här läsa mer om utbildningarna samt anmäla sig till utbildningar. Hela produktionen utfördes enligt ett agilt och Scrum-baserat arbetssätt där design och utveckling löpt parallellt i en iterativ process och plattformen är byggd med .Net CoreReact och TypeScript   

RESULTATET  

Överskådligheten, tillgängligheten och enkelheten blev mycket väl mottagen och projektet har givit fina resultat. Användarna kan nu logga in på plattformen för att delta, skapa eller administrera en utbildning. Genom den lösning som gjorts kan förbunden själva skapa digitala utbildningar i ett författarverktyg med scenarion, spel, filmer, quiz och andra engagerande funktioner. 

– Framtidens utbildning är något helt annat än enbart klassrum. Vi i Svemo ville forma ett utbildningssystem som kunde få våra 160 000 medlemmar att vilja öka sina kunskaper. Consid har lyssnat och drivit processen, vilket varit en viktig framgångsfaktor, säger Per Westling, generalsekreterare på Svemo och initiativtagaren till plattformen. 

Om IUP:s TRE ägarförbund

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (Svemo)
Svemo är det idrottsförbund som samlar alla som vill träna och tävla med motorcykel och snöskoter. Förbundet bildades 1935 och är medlem i Riksidrottsförbundet (RF) och har idag drygt 150 000 medlemmar. Motorcykelsport är internationellt sett en av världens mest spridda idrotter. Svensk motorcykel- och snöskotersport står sig bra internationellt och har genom åren haft stora framgångar.

Svenska Basketbollförbundet (SBBF)
Svenska Basketbollförbundet verkar sedan 1952 för att sprida basket i Sverige och representera Sverige internationellt inom basketen. I Sverige finns över 30 000 basketspelare i över 300 föreningar. Nära hälften av alla spelare är killar och nästan hälften av spelarna har utländsk bakgrund - vi spelar därför dagligen en viktig roll för integrationen i Sverige. Vår vision: Svensk Basket - genom en gränslös gemenskap och livslång passion skapar vi vinnare för livet!

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet (SAFF)
Svenska Amerikansk Fotbollförbundet har funnits sedan 1985 och består idag av drygt 50 föreningar från Luleå i norr till Ystad i söder. Vi har drygt 4000 aktiva medlemmar som verkar som spelare, ledare eller domare inom förbundet. Intresset för amerikansk fotboll växer snabbt i Sverige och allt fler ungdomar och tjejer hittar till vår verksamhet. Landslagen på både dam, herr och juniorsidan tillhör toppnationerna i Europa och tävlar ofta om framskjutna placeringar på världsmästerskap.  

VILL DU VETA MER?

Är du intresserad av vad Consid har att erbjuda inom ramarna för kommunkation och design? Kolla in vårt affärsområde Communication eller kontakta Sigrid nedan!

Bild på Sigrid Lundin Lindström

Sigrid Lundin Lindström

Projektledare Consid Communication