Att skapa sammanhang i världen mitt på Göteborgs paradgata. Välkommen till Consid i Göteborg!

Efter många år på Mölndalsvägen tog vi vårt pick och pack och flyttade in i splitter nya lokaler mitt på Göteborgs paradgata nummer ett, Avenyn. Och vilka lokaler sen. Inte nog med att dess läge är det bästa i stan – kontoret har en sällan skådad elegans och fullkomligt bubblar av den höga, uppsluppna stämning som våra medarbetare skapar samtidigt som de i de lösningar de utvecklar i enlighet med vår vision skapar sammanhang i världen. Välkommen till Consid i Göteborg!

När vi först kom i kontakt med vad som senare skulle komma att bli vårt fantastiska kontor beläget på Avenyn är det svårt att tänka sig att resultatet skulle bli det öppna, hemtrevliga kontor som det är idag. Fastigheten, som är från 1800-talet, hade hunnit med både en och tjugo renoveringar under dess levnadstid och lokalen innehöll ett trettiotal små celler som skulle föreställa kontorsrum. Planlösningsarbetet innebar att flertalet väggar rök för att skapa en öppen enhet i lokalen, med undantag från ett antal kontor som avskärmats med glaspartier. Hjärtat i lokalen utgörs av dess vardagsrum och bistro.

– Ett kontor är så mycket mer än cement och murbruk. Det skall vara ett ställe att träffas, utbyta idéer och där man kan känna sig hemma. Det tycker jag verkligen vi lyckats åstadkomma på Avenyn, säger Petter Bergström, kontorschef för Consid i Göteborg.

Häng med på en rundtur i vår paradvåning på Avenyn!

Läs hela storyn bakom vårt kontorskoncept här.

Foto: Hannes Hollender.

Bara två steg in i kontorets entré, där en mysig liten lounge välkomnar oss, möts vi av ett kreativt centrum – ett stort konferensrum. Det har en ombonad miljö där en stor matta på golvet och mycket textilier skapar en tydlig vardagsrumskänsla. Glaspartierna i ett svart rutmönster skapar såväl spänning som en stark karaktär och inramning. 

Efter att ha passerat ett antal arbetsplatser i anslutning till entrén anländer vi till kontorets hjärta – dess vardagsrum, som används väldigt, väldigt flitigt. Här finns plats för många att mötas kring såväl föredrag som en enkel eftermiddagsfika, där mjukt och skönt häng tillåts i direktkontakt med kontorets bistro.

Man brukar säga att ”de bästa idéerna skrivs ner på en servett”. Denna känsla vill vi skapa på jobbet – de bästa idéerna ska poppa upp innanför kontorets väggar. Ovanför en av de rymliga sofforna hänger tavlor med bilder från våra kulturbyggande events, vilket adderar till den hemtrevliga känslan i rummet.

Från vardagsrummet kommer man med några få steg till ett större kontorslandskap. Detta skapar mycket rörelse på kontoret och gör det enkelt för medarbetarna att snabbt byta soffan mot skrivbordet och eftermiddagsfikan mot telefonsamtal.

I direkt anslutning till vardagsrummet är kontorets kök, eller bistro, belägen. Här finns yta för allt från första kaffekoppen på morgonen, tills dess att matlådor värms vid lunchtid, tills dess att buffén för lite mer speciella tillställningar dukas upp fram mot kvällen. Från bistron utgår nästan all aktivitet och gemenskap, precis som i ett hem. Här kan man hänga kvar även efter arbetstid och låta gemenskapen fortsätta – något som sker ofta.

Ända in till arbetsplatserna följer den hemtrevliga vardagsrumskänslan med, där vi mot de svarta golven jobbat med mjuka, tidlösa och klassiska äkta mattor.

De öppna kontorslandskapen, som utgör merparten av arbetsplatserna på kontoret, skapar en gemenskap där man gärna sitter trångt och kreativt nära. 

Vissa arbetsuppgifter kräver en mer enskild arbetsmiljö, vilket har lösts med ett antal mindre kontor avgränsade med glaspartier.

Ja, vårt Göteborgskontor är verkligen någonting alldeles extra. Välkommen upp på en kaffe på Vasagatan 54, vid hörnet Avenyn-Vasagatan!

Vill du komma i kontakt med vårt Göteborgskontor?