Gammalt möter nytt i vindsvåningen vid hamnen. Välkommen till Consid i Helsingborg!

Den ljusa bryggan breder ut sig under våra fötter där vi går och vi blickar ut över havet och Helsingörs hustak. Precis intill vattnet tornar en majestätisk byggnad upp sig. Solens varma strålar träffar fasaden och vi går lite närmre. Innanför de gamla stenväggarna väntar en rustik miljö i fullkomlig harmoni med krispiga blombuketter, ljusinsläpp och en bistrokänsla utöver det vanliga. Det har blivit dags att knacka på hemma hos Consid i Helsingborg.

Vid första anblick kan man tro att lokalen behandlats med kärlek i decennier, men i själva verket hittade man i början av 2018 en dammig och bortglömd vindsvåning som stått ekande tom i flera år. Beslutet att totalrenovera våningen från golv till tak fattades. Markerade glasväggar kånkades in, golv byttes ut och målarburkar fyllde det ena rummet efter det andra tills den gemytliga och fräcka Consid-känslan tagit plats i varje skrymsle och vrå. Våningens skelett; de synliga träbjälkarna, hade fått en ordentlig omgång puts och bar nu upp väggarna med den stolthet de förtjänar. 

– Vi var ute efter en ”hemma-hos-känsla” snarare än ett kontor, vilket jag verkligen tycker att vi har lyckats med, säger Christian Rydström, regionansvarig för Consid i Helsingborg.

Häng med på en rundtur i Gamla vindsvåningen!

Inte sällan tittar gäster upp och utbrister ”wow” och vi kan inget annat än instämma – det är något alldeles extra med kontoret i Helsingborg. Våningens takhöjd skapar en atmosfär som är svår att hitta någon annanstans (det skulle vara i en kyrka då…) och träbjälkarnas kontrast mot de vita stenväggarna ställer oss frågande om vi inte befinner oss i en renoverad, modern lada. Utrymmen för sällskap kring lunch eller fredagsfika såväl som tillställningar efter kontorstid finns det gott om, både i form av en mysig loungehörna där vår signatursoffa malligt står placerad, eller i form av det stora svarta matsalsbordet som skiftar i samma ton som golven. 

Vidare in i köket möts vi av ett vitsvart-rutigt golv som kastar oss tillbaka till ett franskt bistrokök någonstans ute på landsbygden. De moderna köksluckorna möter den lantliga inredningen som förstärks av bjälkarna över köksbänken. Här umgås kollegor som hemma – någon skär upp dagens sallad medan en annan skriver ner inköpslistan på den svarta griffeltavlan. 

Här lämnas inget åt slumpen, det råder det inget som helst tvivel om. Färgerna går i mörkblått, guld, ljusgrått och rosa och inger en genomgående hemtrevlig men lyxig känsla i våningen. Färska blommor och fluffiga kuddar blandas med raka linjer och mörka kontraster. Sjunk ner i den mjuka sammetssoffan med fredagskoppen nära till hands och njut av att bläddra lite i en tidning.

Innanför glasväggarna, lite längre in i lokalen, möts vi av Consids kreativa utvecklare, IT-proffs och en bubblande stämning. Glaspartierna välkomnar dagsljuset men får ljudet att stanna upp på ett behagligt sätt. För att underlätta samarbete kollegor emellan har borden placerats i nära anslutning till varandra och runt om oss faller lätta ljusa gardiner. Här kan sann arbetsglädje få blomstra!

Och blomstra gör det mest överallt, i såväl fönster som ute i kontorslandskapet.

– Vi trivs verkligen fantastiskt bra, och vi hoppas nu när vi växer så pass fort att vi har möjlighet att expandera in i andra delar av byggnaden, säger Christian Rydström, regionansvarig för Consid i Helsingborg.

Ja, vem hade inte velat husera innanför Helsingborgskontorets gemytliga väggar? Känn in atmosfären över en fika - varmt välkommen till Kungsgatan 2!