Från råvind till toppkontor – mitt på Linköpings pubgata. Välkommen till Consid i Linköping!

När förvärvet av HOW Solutions blev verklighet stod det ganska snart klart att nya Consid Linköping behövde flytta till nya lokaler. Mitt på Linköpings pubgata, ett par våningar över den populära nattklubben Platå, hittade vi en råvind fylld med 100 år samlad bråte. I sann Consid-anda, det vill säga med ”ingenting är omöjligt”-inställningen i högsta hugg, la vi beslag på lokalen och gav den en total – och då menar vi total – upprustning. Idag utgör lokalen, som har en rå, industriell touch med mycket inslag av tegel och metaller, vad vi vill kalla Linköpings snyggaste kontor. Välkommen till Consid i Linköping!

Att beskriva vårt Linköpingskontor innan det blev ett kontor som en lokal är inte rättvist. Här fanns ingen lokal – bara en råvind, med ungefär 100 år samlad bråte.

–Det hela började med en kolsvart råvind, där ingen hade varit på decennier. Idag har vi skapat det som många säger är Linköpings snyggaste kontor, säger Thommy Wilén, kontorschef för Consid i Linköping.

Man kunde ana en och annan tegelvägg och pelare när man snubblade över ventilation och gamla arkivskåp. Vinden var iskall och hade inte minsta tillstymmelse till fönster. Det var bara ”vind, vinden vind”, som en av våra inredare så fint beskrev det. Möjligheterna, däremot, var oändliga. Här fick vi chans att rita om ytorna väldigt fritt i gott samarbete med den lokala fastighetsägaren. En planlösning ritades upp, där såväl en balkong som nya fönsterpartier fick ta plats – ja, ett komplett nybygge på taket, helt enkelt.

– Tanken från allra första början har varit mötet mellan gammalt och nytt, med en skön industriell känsla. Här ska alla trivas – både medarbetare och kunder, fortsätter Thommy. 

Häng med på en rundtur!

Läs hela storyn bakom vårt kontorskoncept här.

Foto: Andrea Björsell.

 

I kontorets konferensrum kommer såväl gardiner som möbler igen från övriga Consid-kontor. De långa gardinlängderna och textilbeklädda stolarna skapar en mysig mjukhet i rummet.

I köket möts torra, mjuka textilier med mixade metaller. Även här återfinns det tegel som tagits vara på, i kombination med en tydlig bistrokänsla med höga pallar längs med köksbänken och stålställningar med glas över våra huvuden.

I en av de små vindskuporna belägen i kontorets mitt har vi tagit vara på ytorna och byggt platsbyggda soffor att krypa upp i. Detta är ett typexempel på hur vi anpassar inredning och möblemang efter varje lokal.

Vårt inredningsteam lämnar aldrig ett kontor utan att varenda liten punkt – från entré till toalett – inkluderas av styling. Inget lämnas åt slumpen, vi tänker hela tiden ett steg längre. Detta ligger till grund för den hemtrevliga känsla som vi lyckats åstadkomma.

Kontorets vardagsrum är beläget i mitten av kontoret, mitt emellan de olika delarna av kontorslandskapet och i direkt anslutning till bistron.

Vem kunde väl tro att denna våningslika vindslokal skulle ta form mitt på, eller snarare ovanför, Linköpings vältrafikerade pubgata? Ett är i alla fall säkert – här trivs vi. Välkommen hem till oss på Ågatan 53!

Vill du komma i kontakt med vårt Linköpingskontor?