Spännande möten bakom lönndörrar – mitt på Stortorget. Välkommen till Consid i Malmö!

Stortorget, mitt i centrala Malmö, har varit vårt hem sedan Consids start i Malmö. Allt eftersom antalet medarbetare i vår Malmö-stab blivit större och större blev lokalfrågan en allt trängre och viktigare fråga som resulterat i vårt nuvarande kontor som nås med en egen ingång från Stortorget. Med biograf Spegeln under våra fötter och Malmös stadspuls runt hörnet uträttar vi här stordåd och håller spännande möten bakom lönndörrar – varje dag. Välkommen till Consid i Malmö!

Att vårt Malmökontor är en gammal banklokal är inte svårt att föreställa sig när man möts av de anrika pelare som skär genom kontorslandskapet. En stor del av kontoret består av just ett öppet kontorslandskap, men genom att korsa dess bistro når man ett avlångt konferensrum, som används flitigt för såväl kundmöten som interna kodluncher, och det spännande lönnrum som gömmer sig bakom en ombyggd Billy-bokhylla (jo, du läste rätt).

– Arbetet är en stor del av ditt liv och det är viktigt att man känner sig hemma och trivs på jobbet. Jag vill att kontoret skall vara något mer en bara en plats där du spenderar åtta timmar om dagen framför en skärm, vi vill istället skapa en mötesplats där du kan och vill umgås med kollegor, kunder och vänner även när arbetsdagen är slut. Det tycker jag verkligen vi har lyckats med i Malmö, säger Peter Elgåker, kontorschef för vårt Malmökontor.

Som du märker finns det mycket att vara nyfiken på när det kommer till vårt Malmökontor. Häng med på en rundtur!

Läs hela storyn bakom vårt kontorskoncept här.

Foto: Andrea Björsell.

 

 

Vår egna ingång till kontoret, som nås direkt från Stortorget, precis intill Biograf Spegeln, ger en direkt känsla av exklusivitet. Längs med trappan upp till kontoret fylls väggarna av diplom som vittnar om vår spännande utveckling och våra många utmärkelser.

Så snart vi kommit upp för trappan möts vi av en ombonad lounge som fungerar lika bra för informella möten som för eftermiddagskaffet.

Genom att sätta sig i soffan får man bästa möjliga överblick över kontorslandskapet, som delvis innehåller ett avlångt bord som allt som inte sällan blir till arbetsplatser för de som kommer på besök eller bara är inne på kontoret lite då och då. Bordet är också det bästa tänkbara för uppdukning av buffémat vid trevliga events och sammankomster. 

Det öppna kontorslandskapet innehar uppburen effektivitet på högsta nivå, bokstavligt talat. Dagsljuset som sipprar in genom fönstren ljussätter såväl arbetsplatserna som de mastiga pelarna som håller lokalen uppe. Längs med kontorets kanter återfinns ett antal mindre kontorsrum, för de vars uppgifter kräver en mer avskild miljö.

Gröna växter, lampor på stålfot och diverse stylingföremål är en självklar del av varje Considkontor.

Ingenting lämnas åt slumpen – även toaletterna är stylade in i minsta detalj.

Den ursprungliga Consid-röda färgen återfinns som en röd liten tråd i inredningen.

Kontorets bistro, som ligger i mitten av lokalen, är lång och luftig, beklädd i vitt, enkelt kakel. Det avlånga bordet gör det möjligt för många att sitta ned samtidigt, och dess höjd bjuder även in till de som vill ta en kopp kaffe på stående fot.

Kontorets konferensrum är beläget innanför bistron. Bakom det avlånga mötesbordet står vad som verkar vara en helt vanlig Billy-bokhylla. Den som är lite extra nyfiken kan ganska snart se att den är ombyggd till en lönndörr, något som kom som en överraskning för våra kollegor vid inflyttningen och verkligen tog dem med storm. Men vem vill väl vara förutsägbar? Och vad döljer sig bakom denna väl gömda lönndörr?

Svaret är denna färgglada historia av äkta mattor, Ralph Lauren-tapet och sammet. Rummet, som var tänkt som ett kombinera vilo- och vinrum, blev ganska snart kontorets mest populära mötesrum, där man både kan spegla sig i taket och lägga sig bekvämt i den sammets- och kuddbeklädda dagbädden. Ett bevis på hur en kul idé resulterar i en smart, otippad och högst uppskattat lösning.

Vårt Malmökontor är uppenbarligen en upplyftande plats, fylld av kreativitet. Varmt välkommen upp på en kopp kaffe hos oss på Stortorget 29 B!

Vill du komma i kontakt med vårt Malmökontor?