Småländsk charm mitt på Stureplan. Välkommen till Consid i Stockholm!

Efter ett antal år på Norrlandsgatan började vi växa ur våra lokaler i Stockholm. Ett stenkast bort, på Kungsgatan 2, hittade vi den lokal, eller snarare våning, som kom att bli det fantastiska, pittoreska kontor som vi idag bedriver vår verksamhet i. Mitt i smeten, med utsikt över Stureplan. Välkommen till Consid i Stockholm!

Termen ”paradvåning” beskriver väldigt väl vårt Stockholmskontor. Att upprätthålla en god atmosfär på kontoren är något av ett signum för oss, och den småländska charmen följer med runtom i hela landet. Omkring 90 procent av möblerna i lokalerna har sitt ursprung i möbelindustrin i de småländska skogarna. Hantverkskunnande, design och kvalitet genomsyrar kontoret. Den snirkliga balkongen som vetter ut mot Stureplan är bara en av många detaljer som gör kontoret så charmigt och unikt som det är. Kontoret används långt ifrån enbart under arbetstid – här umgås kollegor med varandra och andra vänner i princip varje helg.

– Eftersom vår medarbetare arbetar mycket ute hos kunder är det viktigt för oss att ha ett trevlig kontor som man kan komma hem till. När vi valde kontor var det också viktigt att hitta ett centralt läge för att göra det till en naturlig samlingsplats för medarbetare, säger Henrik Sandell, kontorschef för Consid i Stockholm.

Följ med på en rundtur!

Läs hela storyn bakom vårt kontorskoncept här.

Foto: Andrea Björsell.

När vi först kliver innanför dörrarna till kontoret möts vi av en rundad, luftig entré som genast ger oss ett smakprov på vad vi möta skall i lokalen. Runda rum kräver runda soffor, och denna entré är ett lysande exempel på hur våra möbler anpassas efter respektive lokal, hur den än råkar se ut. 

Till vänster om entrén ligger ett av kontorets mötesrum, även känt som ”rockrummet”. Detta rum är med sin fartfyllda tavelkonst, lekfulla lampa och elgitarrer som väggprydnader som klippt och skuret för möten som kräver en högre kreativ nivå.

I kontorets mitt, eller kanske snarare spets, finns ett enormt mötesrum. Här har det klassiska Ralph Lauren-bord som pryder rummets mitt fått anpassa sig till förmån för den moderna tekniken – under brickan på bordet döljer sig en stubbe med eluttag och under bordsskivan slingrar sig sladdar omlott. Den långa soffan som pryder ett av rummets hörn är köpt på metervara och har blivit något av ett Consid-signum som pryder flera av våra kontor.

I den lilla mini-loungen, som ligger precis innanför balkongen ges möjligheten att ha ett kreativt möte för två – med utsikt över Stureplan.

I kontorslandskapen möter modern teknik klassisk paradvåning.

Det är inte bara sofforna hos oss som är långa. I kontorets bistro sträcker ett långt barbord för gemensamma luncher och diverse sammankomster ut sig. Här möts svart, grått och Carrara-marmor i en salig kombination. Från fönstren kan vi blicka ut över Hotel Kung Carls lounge, som ligger ett gäng våningar under oss. 

Det är inte många som gått innanför dörren till vårt Stockholmskontor som inte hasplat ut sig ett ”oj”. Lokalen är verkligen något alldeles extra. Välkommen upp på besök hos oss på Kungsgatan 2!

Vill du komma i kontakt med vårt Stockholmskontor?