Från knäppfabrik till förstklassigt kontor. Välkommen till Consid i Värnamo!

Kan man leverera förstklassiga digitala lösningar från en klädnypefabrik? Visst kan man det– det är nämligen vårt Värnamokontor ett levande bevis på. Det pittoreska kontoret i den gamla industrilokalen på Jönköpingsvägen går inte av för hackor – hemtrevligt är bara förnamnet för denna lokal. Välkommen till Consid i Värnamo!

Än finns det små detaljer på vårt Värnamokontor som vittnar om att lokalen ursprungligen varit en knäppfabrik som tillverkat klädnypor. Den historiska lokalen, som utgörs av en vindsvåning, ligger i hjärtat av Värnamo och lämnar ingen oberörd. Det är så att man får dra efter andan när man kommer upp för den lätt knarrande trappan och äntrar det vita trägolvet. Arbetsmiljön här är en sällan skådad historia.

– När vi startade projektet med att iordningställa lokalen som tidigare var en ren råvind så var ambitionen att behålla det genuina, förstärka karaktären i lokalen och skapa ett vardagsrum som arbetsplats. Eftersom byggprojektet fortlöpte under 4 månader hade vi gott om tid att tänka igenom detaljer och skapa en genuin känsla av en varm och välkomnande miljö där historien finns kvar och där det industriella arvet lyser igenom. Just nu är vi inne i en dryg fördubbling av konstorsytan och eftersom vi hittat den rätta känslan så ska den nu även följa med in i de nya ytorna, säger Peter Bäckrud, kontorschef för Consid i Värnamo.

Häng med på en rundtur!

Läs hela storyn bakom vårt kontorskoncept här.

Foto: Daniel Silfver.

Precis innanför glasdörrarna till kontoret möts vi av en liten lounge där ljusinsläppet från de industriella fönstren i kombination med belysningen som kristallkronan i taket skänker ger en omedelbar energiinjektion. Fönsterbrädet pryds av glasburkar fyllda med klädnypor, för att ha kvar känslan av vad som ursprungligen uträttats i lokalen.  

Bara ett par steg in lokalen möts vi av ett ljuvligt, öppet kontorslandskap som det inte sällan flödar musik över. Det gamla trägolv som ursprungligen fanns i lokalen har behållits, så även tegelväggen i konferensrummet som avgränsas med glaspartier. Den långa soffan fick lyftas in med lyftkran i lokalen – väl anpassad för kontoret, men inte för trapphus...

Våra inredare lämnar inget åt slumpen, om det så gäller en fjäder i hatten – förlåt, vi menar asken – eller en kristallkrona i taket. Eller varför inte en hatt nonchalant hängd på en stege i hallen. Det är detaljerna som gör det lilla extra.

I konferensrummet finns den industriella känslan i behåll, inte minst genom de bevarade tegelpartierna med enorma, rundade fönster. Den röda grisen, som kommit att bli kontorets lilla maskot, är designad av William Sweetlove.

Det lilla utrymmet i direkt anslutning till konferensrummet fungerar lika bra för vinförvaring som för avskilda telefonsamtal.

Kontorets toalett pryds av vitt, enkelt kakel – såväl på insidan som utsidan. Den är byggd som en kub som man går in i, som ett eget rum i rummet. Vi går helt enkelt ända in i kaklet.

I direkt anslutning till resten av kontoret finns den härliga bistron, som helt anpassats efter lokalen. Över det gjutna betongbordet, som utgör en fin kontrast mot trägolvet, släpps ljus in från det halvcirkelformade fönstret. Den röda kylen rimmar lika väl med vår grafiska profil som med kontorets maskot; den röda grisen. 

Ja, charmen på vårt Värnamokontor finner inga gränser. Vill du uppleva den live är du varmt välkommen att besöka oss på Jönköpingsvägen 41! 

Vill du komma i kontakt med vårt Värnamokontor?